1-årig sångkurs

ta din sång till nästa nivå under
6 träffar september-maj

TILL ansökan

december-bonus: 
15 minuters personlig coachNing

Hej sångare,
längtar du efter att ta din sång till nästa nivå?

Den 1-åriga sångkursen är till för dig som:

Har sång som är en viktig del av ditt liv, professionellt eller privat

Vill finslipa det du redan kan & jobba på dina svagheter

Längtar efter att kunna navigera i din egen röst & känna att det är du som styr hur det låter - inte slumpen

Vill ha konkreta verktyg för att kunna utveckla din sång på egen hand för resten av livet

Är redo för nya upptäckter tillsammans med andra sångintresserade i en tävlingsfri atmosfär

"Jag upplever det som att jag under det här året fått kunskap som det tar år för professionella sångare att få, och det känns häftigt!"

intensiva & effektiva seminarier där...

...Du Får konkreta verktyg som fungerar

Glöm långa uppvärmningar och skalövningar utan anledning. Under kursen får du konkreta verktyg som fungerar för just dig, så du kan jobba på precis det som kommer ta din sång till nästa nivå!

...det är din genre & smak som räknas

Kursen är genreoberoende och alla sångstilar välkomnas! Du väljer själv vilka låtar du vill sjunga och det är bara din smak som räknas. Du får guidning oavsett om du vet exakt vart du är på väg eller om du vill experimentera.

...du får utvecklas inför grupp & lära av andra

Under masterclasserna får du enskild coachning inför gruppen. På så vis kan andra lära av din process, och du av andras. Ett roligt och effektivt sätt att utvecklas!

kursens innehåll:

sångteknik
(utifrån cvt)

> Röstens principer & anatomi

> Stöd & andning

> Röstens fyra funktioner (klangtyper): Neutral, Curbing, Overdrive & Edge

> Klangfärg 

> Heshet & röstproblem

> Effekter (vibrato, ornamentation, luft, skrik, vocal break, creaking, distortion, grunt, growl & rassel)

Andel av kursen:
Tema under 5 seminarier.

personligt
uttryck

> Tolkning & framförande - hur du väljer att uttrycka dig genom sång. Vilka känslor förmedlas med ditt framträdande som helhet? Du lär dig att hitta känslan när den inte finns och får experimentera med nya uttryck.

> Improvisation - en fortsättning på tolkning & framförande. Hur kan du göra låten ännu mer din? Här får du leka med att variera tempo, frasering, stil och mycket mer.

Andel av kursen:
Faktiskt tema under 1 seminarie - men alltid närvarande som förhållningssätt!

Övningsteknik
& mindset

> Övningsteknik - nyckeln till utveckling. Hur ska du öva och hur ska du få övningen att bli av? Du får verktyg för att självständigt styra över din utveckling. 

> Mindset - sång och personlig utveckling går hand i hand. Vi jobbar med tålamod och ett icke-dömande mindset; en förutsättning för att hålla övningen effektiv och kontinuerlig.

Andel av kursen:
Kortare inslag genom hela kursen i form av gruppövningar och hemuppgifter.

TILL anmälan

ladda ner kursplaneringen

gruppen 2017/2018

gruppen 2016/2017

recensioner

"En otrolig låga verktyg!"

Känner jag att jag fått en otrolig låda verktyg att gräva i och ta fram olika saker ur när jag vill prova mig fram för att ta ett nytt steg i min sång. Tycker alltid att stödet och handledningen från dig Malin till alla deltagare, så olika som vi är, är helt outstanding. Flexibelt, lyhört, professionellt och personligt. Jag har fattat så mycket och öppnat nya vägar för min röst och sång tack vare den här kursen. Tack!

- THERESE NILSSON

"En stor upplevelse"

Super tack Malin! Du har hjälpt mig mycket och det var en stor upplevelse att få vara med! Bästa jag gjort på länge!

- JUDITH BAHTA

"Över alla förväntningar!"

Den 1-åriga kursen har varit underbart rolig och spännande - över alla förväntningar! Jag har fått ett hälsosamt förhållande till min sångröst, och kunskapen/verktygen att ta mig an nya utmaningar som tidigare inte varit möjliga. På det hela taget bland det roligaste jag gjort. Den har tillfört mitt liv så otroligt mycket, och även utanför musikens värld.

- CHRISTIAN SÖDERSTRÖM HAHLIN

ansökningskriterier:

du är erfaren eller avancerad sångare

För att du ska kunna ta till dig innehållet och få ut så mycket som möjligt av kursen behöver du tidigare erfarenhet av att sjunga. Kursen riktar sig mot sångare på erfaren och avancerad nivå. Är du musiker/ljudtekniker med mycket erfarenhet av att musicera kan kursen passa dig även om du är nybörjare på sång.

Se mina ungefärliga definitioner av att vara nybörjare, erfaren och avancerad nedan. Kontakta mig om du känner dig osäker!

nybörjare

Du har ingen eller liten sångvana och har aldrig sjungit inför andra, eller bara ett fåtal gånger. Du kanske har sjungit i kör ett par tillfällen, eller under en längre tid men vill helst inte höras för mycket. Du har ingen eller viss erfarenhet av att jobba med din röst och är inte så van att höra dig själv.

erfaren

Du har god sångvana och har sjungit inför andra någon enstaka gång eller många gånger. Du har sjungit på egen hand, i kör eller sånggrupp, som artist eller i band. Du har viss eller god erfarenhet av att jobba med din röst och är hyfsat van att höra dig själv.

avancerad

Du har gedigen sångvana och har stått på scen många gånger. Du har uppträtt som artist eller med band, i musikal eller med avancerad kör. Du har god eller mycket god erfarenhet av att jobba med din röst och är van att höra dig själv.

du vill utvecklas i grupp

Under kursen jobbar vi med individuell sångutveckling där gruppen fyller en viktig funktion i form av stöd och feedback. Därför är det viktigt att du respekterar andra kursdeltagares musikalitet, smak och tidigare erfarenheter. Som kursledare lägger jag stor vikt vid att skapa en avslappnad och tillåtande atmosfär och det är viktigt att du vill vara med och bidra till en positiv stämningen.

du Är över 18 år

Viss mognad krävs för att tillgodogöra sig kursen och därför antas bara personer över 18 år.

välj paket efter din ambitionsnivå:

bas

Allt du behöver för att utvecklas under ett fantastiskt år!

12 SEMINARIEDAGAR

Lärorika och roliga dagar tillsammans med andra sångintresserade.

VÄLKOMSTMIDDAG

Vi äter tillsammans kvällen innan kursstart för att bekanta oss med varandra innan kursen börjar.

FACEBOOKGRUPP

Med utrymme för frågor, diskussion, stöd och uppföljning mellan kursträffarna.

CHANS ATT UPPTRÄDA

Sjung på Vibe Vocals årliga öppet hus vid jul (begränsat antal platser).

TA IGEN TILLFÄLLEN

Se mer information under villkor.

FIKA vid varje tillfälle

Kaffe, te och tilltugg finns på varje seminariedag.

AVSLUTNINGSKONSERT

Gemensam avslutningskonsert för båda grupperna med liveband!

Alltid 10% rabatt

Gäller Vibe Vocals öppna utbud (ej presentkort).

Prisinformation kommer när anmälan öppnats.

delux

För dig med höga ambitioner som vill maxa din utveckling!

ALLT I BASPAKETET

alltid 15% rabatt

Gäller Vibe Vocals öppna utbud (ej presentkort).

individuell uppstart

90 min coachning efter första helgen där du får hjälp att sätta mål och skapa en övningsstruktur utifrån dina styrkor och svagheter. Här finns också tid för att jobba med sångteknik om du önskar.

individuella uppgifter

Mellan varje seminarie får du skräddarsydda uppgifter utifrån dina mål och utveckling. Skickas via mejl.

individuell support

Läggs upp efter dina behov och kan inkludera: peppande mejl, digital övningsloggbok (som jag kan kommentera i) eller veckorapport där du uppdaterar mig hur det går. Allt för att du ska hålla igång med övningen och utvecklas optimalt under året! Kommunikationen sker via mejl.

individuell avslutning

50 min coaching efter avslutningskonserten för uppföljning av dina mål och samtal om hur du bäst går vidare på egen hand efter kursen.

Prisinformation kommer när anmälan öppnats.

Frågor & svar

Hur mycket tid måste jag lägga mellan träffarna?
Inför varje seminarie behöver du välja vilken/vilka låtar du ska sjunga i masterclassen. Du får också med dig uppgifter mellan seminarierna, samt möjlighet att fundera ut låtar som du vill att vi analyserar under våra ljudanalyser - det är dock valfritt, men självklart får du ut mer av kursen ju mer tid du lägger ner. Samma sak gäller för din egen sångövning. För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen rekommenderar jag att du lägger tid på att öva mellan varje seminarie.

Tänk om gruppens nivå är högre/lägre än min?
I och med att all sångcoachning sker individuellt (inför gruppen) under kursen så utgår alla från sin egen nivå. Sen är det alltid så att det finns något som den mest erfarna sångaren har svårt för, och något som den mindre erfarna har lätt för! Detta eftersom att kursen täcker väldigt många olika aspekter av sång och sångteknik. Att alla kommer med olika bakgrund och erfarenheter är bidragande till en intressant grupp där alla kan utvecklas.

Jag har utbildad mig i sång tidigare, vilken nivå ligger denna kurs på?
Om du gått andra utbildningar i sång tidigare så är sannolikheten stor att den här kursen skiljer sig från dessa. Under kursen presenteras ett smörgåsbord med olika sätt att bli en bättre sångare, och det är du som väljer vad du vill utveckla hos dig. Om du känner dig osäker ifall kursen kan vara utvecklande för dig som redan kan mycket är du välkommen att höra av dig.

Är det värt pengarna?
Kursen är upplagd för att du ska lära känna din röst och få verktyg att bli en självständig sångare. På så vis kan du fortsätta utvecklas på egen hand och få värde av kursen under resten av ditt liv! Om du har svårt att få ihop pengar till kursavgiften finns det många stipendier att söka för just sådana här kurser.

Testa kursen gratis!
Få de 3 första stegen direkt till din inkorg:

ladda ner kursplaneringen

Intresseanmälan
2019/2020

Tack! Jag återkommer till dig inom kort :)

Å nej, något gick fel! Prova igen.