Förberedelser

sånglektion i umeå

Vad vill du göra?
Fundera på en (och gärna en extra låt) du skulle vilja jobba med, där du känner att du har utvecklingspotential eller något specifikt problem du vill lösa. Välj låtar där du känner till melodin väl så vi kan använda tiden till att utveckla din teknik och ditt uttryck.

Komp/bakgrund
Piano: Om du vill så spelar jag ett enklare pianokomp om ackorden går att hitta på internet eller om du tar med dig noter. Ifall du tar med dig noter måste ackorden vara utskrivna. Det går att hitta ackord till de flesta välkända låtar på internet (särskilt populärmusik), och det går oftast bra för mig att kompa direkt från dessa. För ett korrektare komp, ta med dig noter. Sök ackord på din låt » Om det är viktigt för dig med ett exakt komp är det bättre om du sjunger till en bakgrund.

Karaokebakgrund: Många låtar finns som karaokebakgrunder på Spotify (eller Youtube) och kan vara roligare att sjunga till i vissa genres. Mer info om hur du hittar bakgrunder kan du läsa här. Jag appen Amazing Slow Downer som gör det möjligt att ändra tonart på karaokebakgrunder från Spotify. Jag rekommenderar att du köper den för övning hemma, och om du ska ta online-lektioner med mig.

A capella/eget komp: Det går självklart också bra att sjunga a cappella eller att kompa själv. En akustisk gitarr finns på plats.

För online-lektioner kompar jag inte pga fördröjningen.

Låttexter
En ipad finns på plats för att ta fram låttexter från internet. Om texten inte finns på internet eller om du hellre vill ha ett papper är du välkommen att ta med dig det.

sånglektion online

Se ovan.

Övrigt för online-lektioner

- Hitta en plats med hyfsat ljus. Att sitta med ryggen mot ett fönster är t ex ingen bra idé då det blir svårt för mig att se dig. Ställ din dator/mobil/surfplatta så att jag kan se hela din överkropp när du sjunger.
- Förbered komp, gärna via Amazing Slow Downer så vi kan byta tonart och tempo vid behov. Bekanta dig med appen på förhand.
- Spela helst upp bakgrunden via externa högtalare.
- Ha ett headset nära till hands.