Om Malin

2013 drog jag igång Vibe Vocals för att erbjuda konkret och positiv sång- & röstcoachning. I fokus står du och din röst, din smak och dina mål. Mitt jobb är att hjälpa dig dit!

Jag brinner för att
erbjuda tjänster som:
ger oväntat stora
resultat,
förbättrar
relationen till din röst
&
stärker tron på din förmåga

Som CVT-lärare är min utgångspunkt sångtekniken Complete Vocal Technique. Jag använder mig också av kunskaper inom personlig utveckling och psykologi som båda är stora intressen. Utöver det är glädje och humor minst lika viktiga ingredienser!

Mitt mål är att du ska kunna låta som du vill på ett hälsosamt sätt så att rösten håller i längden!

min bakgrund

Jag har under hela mitt liv hållit på med musik på olika sätt. När jag var liten skrev jag låtar till mina gosedjur, sedan har det fortsatt med körer, band och andra musikprojekt. Efter gymnasiet gick jag folkhögskola med Pop- & rockinriktning och har sedan dess gått två olika utbildningar vid Complete Vocal Institute samt läst flertalet universitetskurser inom musik.

uppgiven & frustrerad

Under en perioden på folkhögskola kände jag mig uppgiven över min egen sångröst och var mycket frustrerad över att inte få konkret hjälp. Jag kände mig totalt misslyckad och undrade om det verkligen inte fanns något konkret sätt att utvecklas. Det var den frustrationen som till sist fick mig att flytta till Danmark och utbilda mig inom Complete Vocal Technique (CVT, eller Komplett sångteknik på Svenska - läs mer nedan)

en värld där allt är möjligt

Det kändes som att jag hittat in i en hemlig värld där allt var möjligt! Plötsligt var sång något som gick att förstå och att öva på ett konkret sätt. Det var så skönt att kunna sätta ord på vad jag gjorde fel och veta precis hur jag skulle öva för att lösa problemen. Den nya kunskapen gav mig en ny gnista till min passion, och sedan dess har mitt intresse för sång bara blivit större och även spridit sig till rösten som helhet. Nu vill jag bjuda in dig i min värld där allt är möjligt! Det var den känslan som fick mig att vidareutbilda mig till auktoriserad CVT-lärare, och den känslan som driver mig i mitt arbete.

min musik

Här kan du höra en låt jag själv skrivit och producerat. Jag sjunger och alla instrument spelas/är programmerade av mig.

utbildningar

Complete Vocal Institute
3-year Singer / Singing Teacher Diploma Course
Complete Vocal Academy

Universitetskurser
Musikjuridik i ett branschperspektiv
Låtinspelning med digitala verktyg
Introduktion till genusvetenskap
Ljudteknik I
Allmän musiklära
Musikteori 1

Nyköpings Folkhögskola
Rock- och poplinje inriktning sång

Besök gärna min profil på LinkedIn

metodik

complete vocal technique

Complete Vocal Technique (eller Komplett sångteknik på svenska) förkortas CVT och är den benämning jag använder mig av. CVT är en dansk sångteknik utvecklad av Cathrine Sadolin.

Inom CVT separeras röstens beståndsdelar med en tydlig terminologi. Det gör det möjligt att kommunicera kring rösten på detaljnivå oavsett om du talar, sjunger opera eller death metal. På så vis kan vi enklare definiera hur vi vill låta och snabbare ta oss dit. Det blir också enklare att enklare ringa in och lösa problem. 

Det betyder inte att du behöver lära dig hela detta system och nya termer för att dra nytta av metoden, det är mitt jobb att ha koll på! Jobbar vi enskilt så förklarar jag så mycket som du behöver eller som du har intresse av. På mina grupputbildningar (1-åriga sångkursen, workshops, masterclasser mm) ser upplägget olika ut och är alltid anpassat för att alla i gruppen ska få ut så mycket som möjligt.

Jag brukar jämföra CVT med grammatik. Om du vill lära dig spanska och åker till Spanien så kan du absolut plocka upp en hel del. Men om du direkt får veta att alla verb som beskriver något du själv gör slutar på -o, så kan du snabbare lära dig språket. På samma sätt kan du med hjälp av CVT förstå hur din röst är uppbyggd och enklare navigera i den.

psykologi & personlig utveckling

Personlig utveckling, psykologi och allt som angränsar till dessa ämnen är ett stort intresse för mig. Jag jobbar ständigt på att lära mig mer och är extra intresserad av motivation, självbild, fokus och metoder för att nå mål; sådant som är nära förknippat med sång! Finns till exempel ingen motivation för övning blir det svårt att utvecklas även om du vet precis hur du borde öva.