Vem är jag?

2013 drog jag igång Vibe Vocals för att erbjuda konkret och positiv sång- & röstcoachning. Mitt fokus är dig och din röst, din smak och dina mål: mitt jobb är att hjälpa dig dit DU vill!

Jag har dryga 6 års erfarenhet av sångcoachning och är i grunden  CVT-lärare. Idag använder jag CVT tillsammans med egna metoder och tillvägagångssätt. Jag är inte trogen någon teknik utan är fast besluten att använda mig av det som hjälper sångare mest effektivt - vilket resulterat i en del förändringar över åren.

Min bakgrund är mycket teknisk, men i min jakt på lösningar har jag implementerat arbetssätt som jag kallar sångpsykologi och kroppsnärvaro (mer info finns nedan). Jag har nämligen märkt att sångteknik bara hjälper till en viss grad; vi behöver tro på oss själva och vara i vår kropp för att kunna utvecklas.

Jag utvecklar och implementerar löpande nya metoder och tillvägagångssätt, och är alltid nyfiken på vad som kommer hjälpa dig mest effektivt.

Mitt mål är att du ska kunna låta som du vill på ett hälsosamt sätt så att rösten håller i längden!

min bakgrund

Jag har under hela mitt liv hållit på med musik på olika sätt. När jag var liten skrev jag låtar till mina gosedjur, sedan har det fortsatt med körer, band och andra musikprojekt. Efter gymnasiet gick jag folkhögskola med Pop- & rockinriktning och har sedan dess gått två olika utbildningar vid Complete Vocal Institute samt läst flertalet universitetskurser inom musik.

Uppgiven & frustrerad

Under en perioden på folkhögskola kände jag mig uppgiven över min egen sångröst och var mycket frustrerad över att inte få konkret hjälp. Jag kände mig totalt misslyckad och undrade om det verkligen inte fanns något konkret sätt att utvecklas. Det var den frustrationen som till sist fick mig att flytta till Danmark och utbilda mig inom Complete Vocal Technique (CVT, eller Komplett sångteknik på Svenska - läs mer nedan)

En värld där allt är möjligt

Det kändes som att jag hittat in i en hemlig värld där allt var möjligt! Plötsligt var sång något som gick att förstå och att öva på ett konkret sätt. Det var så skönt att kunna sätta ord på vad jag gjorde fel och veta precis hur jag skulle öva för att lösa problemen. Den nya kunskapen gav mig en ny gnista till min passion, och sedan dess har mitt intresse för sång bara blivit större och även spridit sig till rösten som helhet. Nu vill jag bjuda in dig i min värld där allt är möjligt! Det var den känslan som fick mig att vidareutbilda mig till auktoriserad CVT-lärare, och den känslan som driver mig i mitt arbete.

min musik

Här kan du höra en låt jag själv skrivit, producerat och mixat. Jag sjunger och alla instrument spelas/är programmerade av mig.

utbildningar & kurser

Complete Vocal Institute
3-year Singer / Singing Teacher Diploma Course
Complete Vocal Academy

Universitetskurser
Musikjuridik i ett branschperspektiv
Låtinspelning med digitala verktyg
Introduktion till genusvetenskap
Ljudteknik I
Allmän musiklära
Musikteori 1

Nyköpings Folkhögskola
Rock- och poplinje inriktning sång

Besök gärna min profil på LinkedIn

Hur jag hjälper dig

Jag ser holistiskt på rösten och jobbar utifrån fyra olika aspekter som alla är en förutsättning för varandra. Min verktygslåda är fylld till bredden med det senaste inom sångteknik och jag fortbildar mig kontinuerligt.

SÅNGTEKNIK

Sångteknik handlar om hur du tekniskt ställer in vokaltrakten, vilka vokaler och volymer du använder. Jag använder mig av CVT och egna tillvägagångssätt. Läs mer om CVT nedan.

kroppsnärvaro

Kroppsnärvaro handlar om att lyssna in kroppen och öka sin kroppskännedom så att vi släpper spänningar och hittar tillbaka till det som är naturligt för kroppen.

SÅNGPSYKOLOGI

Sångpsykologi handlar om hur du relaterar till din röst och dig själv som sångare, hur du lägger upp övning och sätter mål.

PERSONLIGT UTTRYCK

Personligt uttryck handlar om att kunna uttrycka sig fritt i sången på ett autentiskt sätt som känns helt rätt inombords.

Om CVT

Jag är i grunden utbildad till lärare inom CVT, Complete Vocal Technique, vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Tekniken kallas även för Komplett sångteknik på svenska.

Inom CVT separeras röstens beståndsdelar. Det gör det möjligt att kommunicera kring rösten på detaljnivå, och att enklare ringa in och lösa problem. Jag brukar jämföra CVT med grammatik. Om du vill lära dig spanska och åker till Spanien så kan du absolut plocka upp en hel del. Men om du direkt får veta att alla verb som beskriver något du själv gör slutar på -o, så kan du snabbare lära dig språket. På samma sätt kan du med hjälp av CVT förstå hur din röst är uppbyggd och enklare navigera i den.

EU-finansierat projekt

Just nu pågår ett projekt som delvis är finansierat av stöd från EU. Projektets syfte är att producera onlinekursen Release Your Voice och nå ut med den till hela Svenska marknaden.